Bramboračka z hub

Bramboračka z hub - obrázek

Ingredience


Brambory 0.75 kg
Houby čerstvé 150 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pšeničná krupice 50 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Zelenina kořenová 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě.
  2. Na másle zpěníme nakrájenou polévkovou zeleninu, houby a krupici. Dusíme do změknutí, nalijeme do uvařených brambor, přidáme koření
  3. sůl a zahustíme mlékem a ušlehaným žloutkem.
  4. Posypeme petrželkou.