Bramboračka z hub
Ingredience
Brambory |
0.75 kg |
Houby čerstvé |
150 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pšeničná krupice |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zelenina kořenová |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě.
- Na másle zpěníme nakrájenou polévkovou zeleninu, houby a krupici. Dusíme do změknutí, nalijeme do uvařených brambor, přidáme koření
- sůl a zahustíme mlékem a ušlehaným žloutkem.
- Posypeme petrželkou.