Medový ořechový chléb

Ingredience


Droždí sušené 1 kávová lžička
Med včelí 5 polévková lžíce
Mléko plnotučné sušené 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 450 g
Ořechový olej 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 100 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 2.4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlašské ořechy najemno nasekáme.
  2. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme med, olej a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.
  3. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  4. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  5. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení - některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme velmi jemně nasekané ořechy.
  6. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme medem a necháme vychladnout.