Medový ořechový chléb
Ingredience
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Med včelí |
5 polévková lžíce |
Mléko plnotučné sušené |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
450 g |
Ořechový olej |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2.4 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vlašské ořechy najemno nasekáme.
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme med, olej a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.
- Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení - některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme velmi jemně nasekané ořechy.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme medem a necháme vychladnout.