Chléb s vanilkovou příchutí a třešněmi
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
2.25 dl |
Mouka pšeničná hladká |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Třešně kandované |
100 g |
Vanilka mletá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kandované třešně zbavené pecek a nakrájíme najemno. V misce smícháme nepatrné množství vody a vanilky s moučkovým cukrem na potření upečeného chleba.
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vanilku, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme nakrájené třešně.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečící nádobu. Chléb vyklopíme, ještě horký potřeme připravenou směsí vody, cukru a vanilky a necháme vychladnout.