Chléb s vanilkovou příchutí a třešněmi

Ingredience


Cukr krupice 3 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 2.25 dl
Mouka pšeničná hladká 450 g
Sůl 1 kávová lžička
Třešně kandované 100 g
Vanilka mletá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kandované třešně zbavené pecek a nakrájíme najemno. V misce smícháme nepatrné množství vody a vanilky s moučkovým cukrem na potření upečeného chleba.
  2. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vanilku, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
  3. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  4. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme nakrájené třešně.
  5. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečící nádobu. Chléb vyklopíme, ještě horký potřeme připravenou směsí vody, cukru a vanilky a necháme vychladnout.