Chléb francouzský - Brioche
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
7.5 dl |
Mléko polotučné sušené |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
450 g |
Rozinky tmavé |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jedno vajíčko v misce rozšleháme a dáme stranou na potření těsta.
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme tři vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme rozinky. Před zahájením cyklu pečení potřeme povrch rozšlehaným vajíčkem.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout