Chléb francouzský - Brioche

Ingredience


Cukr krupice 3 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 7.5 dl
Mléko polotučné sušené 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 450 g
Rozinky tmavé 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jedno vajíčko v misce rozšleháme a dáme stranou na potření těsta.
  2. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme tři vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  3. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  4. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme rozinky. Před zahájením cyklu pečení potřeme povrch rozšlehaným vajíčkem.
  5. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout