Tapas s marinovaným ovčím sýrem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr kozí 250 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 250 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovčí a kozí sýr nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a dáme je do misky. Omyjeme petrželku kudrnku, čerstvý tymián a bylinky drobně pokrájíme. K sýru přidáme bylinky, Sherry brandy, sůl, čerstvě pomletý pepř 4 barev, olivový olej a drobně pokrájený česnek. Omyjeme malou červenou chilli papričku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka posekáme ji nadrobno a přimícháme k sýru.
  2. Sýrové občerstvení podáváme samostatně.