Tapas s marinovaným ovčím sýrem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr kozí |
250 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
250 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovčí a kozí sýr nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a dáme je do misky. Omyjeme petrželku kudrnku, čerstvý tymián a bylinky drobně pokrájíme. K sýru přidáme bylinky, Sherry brandy, sůl, čerstvě pomletý pepř 4 barev, olivový olej a drobně pokrájený česnek. Omyjeme malou červenou chilli papričku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka posekáme ji nadrobno a přimícháme k sýru.
- Sýrové občerstvení podáváme samostatně.