Sledi na pomerančích

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 250 g
Kapary 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 100 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomeranče 4 ks
Sleď čerstvý 12 ks
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranče omyjeme a ostrouháme z nich část kůry, přibližně 3 lžíce.
  2. Sledě vykucháme a napříč vytvoříme 4-5 zářezů. V misce smícháme olej, pomerančovou kůru, pepř a sůl. Do vzniklé směsi přidáme kousky sleďů, důkladně promícháme, aby se ryba dokonale obalila, přikryjeme a dáme na 30 minut do ledničky.
  3. Oloupeme pomeranče, oddělíme od sebe jednotlivé dílky a nakrájíme na větší kousky. Chilli papričky zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, kopr nasekáme najemno. Několik snítek kopru si necháme celých na ozdobení hotového pokrmu.
  4. Kousky pomerančů smícháme s cibulkou, chilli papričkami, koprem, kapary a olejem.
  5. Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu a sledě grilujeme z každé strany přibližně 3 minuty. Během grilování ryby potíráme zbylou marinádou.
  6. Propečené sledě podáváme na pomerančové obloze ozdobené koprem.