Sledi na pomerančích
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
250 g |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
100 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomeranče |
4 ks |
Sleď čerstvý |
12 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pomeranče omyjeme a ostrouháme z nich část kůry, přibližně 3 lžíce.
- Sledě vykucháme a napříč vytvoříme 4-5 zářezů. V misce smícháme olej, pomerančovou kůru, pepř a sůl. Do vzniklé směsi přidáme kousky sleďů, důkladně promícháme, aby se ryba dokonale obalila, přikryjeme a dáme na 30 minut do ledničky.
- Oloupeme pomeranče, oddělíme od sebe jednotlivé dílky a nakrájíme na větší kousky. Chilli papričky zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, kopr nasekáme najemno. Několik snítek kopru si necháme celých na ozdobení hotového pokrmu.
- Kousky pomerančů smícháme s cibulkou, chilli papričkami, koprem, kapary a olejem.
- Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu a sledě grilujeme z každé strany přibližně 3 minuty. Během grilování ryby potíráme zbylou marinádou.
- Propečené sledě podáváme na pomerančové obloze ozdobené koprem.