Špagety boloňské

Ingredience


Kečup 200 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata 1000 g
Špagety, Makarony 900 g
Sůl 60 g
Šunka dušená 500 g
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Tuk 200 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody téměř doměkka - nesmějí být převařené. Propláchneme je, necháme okapat a promastíme 1/4 tuku.
  2. Na zbylém tuku krátce podusíme na malé kostičky nakrájenou šunku, opláchnutá, očištěná a nakrájená rajčata a přidáme kečup. Vše krátce podusíme a přisolíme.
  3. Uvařené špagety promícháme s podušenou horkou směsí a mírně opepříme.
  4. Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným tvrdým sýrem.