Špagety boloňské
Ingredience
Kečup |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata |
1000 g |
Špagety, Makarony |
900 g |
Sůl |
60 g |
Šunka dušená |
500 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Tuk |
200 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody téměř doměkka - nesmějí být převařené. Propláchneme je, necháme okapat a promastíme 1/4 tuku.
- Na zbylém tuku krátce podusíme na malé kostičky nakrájenou šunku, opláchnutá, očištěná a nakrájená rajčata a přidáme kečup. Vše krátce podusíme a přisolíme.
- Uvařené špagety promícháme s podušenou horkou směsí a mírně opepříme.
- Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným tvrdým sýrem.