Chléb s datlemi a ořechy

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Datle 75 g
Droždí sušené 1 kávová lžička
Mléko plnotučné sušené 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 250 g
Ořechový olej 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 75 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 2.4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Datle vypeckujeme a nakrájíme na jemno, ořechy najemno nasekáme.
  2. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  3. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  4. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané datle a ořechy.
  5. Během pečení připravíme sladkou vodu na potření - ohřejeme lžíci vody a v ní rozpustíme moučkový cukr.
  6. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme sladkou vodou a necháme vychladnout.