Chléb s fíky a pekanovými ořechy
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Fíky čerstvé |
75 g |
Mléko plnotučné sušené |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Ořechový olej |
2 polévková lžíce |
Ořechy pekanové |
75 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2.4 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Fíky zbavíme pecek a nakrájíme na jemno, pekanové ořechy najemno nasekáme.
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané fíky a ořechy.
- Během pečení připravíme sladkou vodu na potření - ohřejeme lžíci vody a v ní rozpustíme moučkový cukr.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme sladkou vodou a necháme vychladnout.