Vepřové kotlety na smetaně s liškami

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Lišky čerstvé 300 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Olej rostlinný 60 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové kotlety 800 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky, větší houby na čtvrtky, česnek na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme. Očištěné kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  2. Na slanině zpěníme cibuli, přidáme česnek a houby a chvíli smažíme. Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran, přimícháme houbovou směs, podlijeme vodou a na mírném plameni podusíme. Když je maso měkké, přimícháme smetanu, petrželovou nať, citronovou šťávu a už jen prohřejeme.