Vepřové kotlety na smetaně s liškami
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Lišky čerstvé |
300 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
150 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
800 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky, větší houby na čtvrtky, česnek na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme. Očištěné kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- Na slanině zpěníme cibuli, přidáme česnek a houby a chvíli smažíme. Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran, přimícháme houbovou směs, podlijeme vodou a na mírném plameni podusíme. Když je maso měkké, přimícháme smetanu, petrželovou nať, citronovou šťávu a už jen prohřejeme.