Vepřové kotlety na jablkách
Ingredience
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Hřebíček |
10 ks |
Jablka |
5 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
800 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety očistíme, po kraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na silnější plátky. Do jablek zapícháme hřebíčky.
- Kotlety usmažíme na oleji, vyjmeme a držíme na teple. K výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, vložíme jablka, orestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Maso servírujeme pokryté jablky a přelité šťávou, kterou jsme přecedili.