Vepřové kotlety na jablkách

Ingredience


Hovězí vývar základní 150 ml
Hřebíček 10 ks
Jablka 5 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové kotlety 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety očistíme, po kraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na silnější plátky. Do jablek zapícháme hřebíčky.
  2. Kotlety usmažíme na oleji, vyjmeme a držíme na teple. K výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, vložíme jablka, orestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Maso servírujeme pokryté jablky a přelité šťávou, kterou jsme přecedili.