Roláda z vepřové plece
Ingredience
Bránice |
40 g |
Majoránka |
1 špetka |
Martell cognac |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
200 g |
Vepřové nožičky |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené maso z vepřových nožiček a vepřové plece umeleme a přidáme vejce, olivový olej, smetanu, majoránku, koňak, sůl, pepř. Vymícháme fáš a naplníme formičky vyložené bránicí.
- Nalijeme do pekáče vodu a vložíme formičky, aby voda dosahovala do poloviny. Při 110 stupních Celsia pečeme v troubě 30 minut, poté vyndáme a necháme zchladnout.
- Přes noc necháme vychladit v lednici. Poté podáváme.