Roláda z vepřové plece

Ingredience


Bránice 40 g
Majoránka 1 špetka
Martell cognac 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 200 g
Vepřové nožičky 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené maso z vepřových nožiček a vepřové plece umeleme a přidáme vejce, olivový olej, smetanu, majoránku, koňak, sůl, pepř. Vymícháme fáš a naplníme formičky vyložené bránicí.
  2. Nalijeme do pekáče vodu a vložíme formičky, aby voda dosahovala do poloviny. Při 110 stupních Celsia pečeme v troubě 30 minut, poté vyndáme a necháme zchladnout.
  3. Přes noc necháme vychladit v lednici. Poté podáváme.