Majoránková kuřecí játra

Majoránková kuřecí játra - obrázek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Játra kuřecí 500 g
Majoránka čerstvá 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme a na menší kousky rozdělíme játra. Na rozpáleném oleji je opečeme z každé strany 3 minuty. Poté je osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou cibuli najemno, nasekaný česnek, lístky majoránky, zastříkneme vínem a dusíme několik minut.
  2. Přilijeme smetanu, svaříme, zjemníme máslem a ihned podáváme.