Majoránková kuřecí játra
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Játra kuřecí |
500 g |
Majoránka čerstvá |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme a na menší kousky rozdělíme játra. Na rozpáleném oleji je opečeme z každé strany 3 minuty. Poté je osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou cibuli najemno, nasekaný česnek, lístky majoránky, zastříkneme vínem a dusíme několik minut.
- Přilijeme smetanu, svaříme, zjemníme máslem a ihned podáváme.