Chobotnicový salát
Ingredience
Badyán |
1 ks |
Balsamico ocet |
50 ml |
Brambory |
10 ks |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Chobotnice |
1 ks |
Citrony |
2 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Hřebíček |
3 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme chobotnici s celerem, petrželí a mrkví do měkka a oloupeme.
- Citrony necháme s kůrou několikrát projít horkou vodou, poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou centimetr nad ně, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a pod pokličkou vaříme doměkka. Poté vybereme semínka, nasekáme na jemno a smícháme se sirupem, ve kterém jsme vařili.
- Ve slupce uvaříme brambory, oloupeme. Fenykl spaříme ve slané vodě a nakrájíme.
- Opečeme na oleji brambory, chobotnici, přidáme máslo, citron, fenykl, sůl, pepř a zakápneme octem.
- Podáváme teplé.