Chobotnicový salát

Ingredience


Badyán 1 ks
Balsamico ocet 50 ml
Brambory 10 ks
Celer bulvový 0.5 ks
Chobotnice 1 ks
Citrony 2 ks
Cukr krupice 100 g
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Hřebíček 3 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Skořice celá 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme chobotnici s celerem, petrželí a mrkví do měkka a oloupeme.
  2. Citrony necháme s kůrou několikrát projít horkou vodou, poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou centimetr nad ně, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a pod pokličkou vaříme doměkka. Poté vybereme semínka, nasekáme na jemno a smícháme se sirupem, ve kterém jsme vařili.
  3. Ve slupce uvaříme brambory, oloupeme. Fenykl spaříme ve slané vodě a nakrájíme.
  4. Opečeme na oleji brambory, chobotnici, přidáme máslo, citron, fenykl, sůl, pepř a zakápneme octem.
  5. Podáváme teplé.