Vafle s anglickou slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Kečup ostrý |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mléko plnotučné |
4 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, dvě lžíce oleje, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Nádobu s těstem přikryjeme a na 5 minut necháme odpočinout.
- Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme, nalijeme do ní přiměřené množství těsta a vafli pečeme dorůžova. V pečení pokračujeme do skončení těsta, vafle do dalšího použití udržujeme teplé.
- Tenké plátky anglické slaniny položíme na rozpálenou pánev a opečeme ji do křupava, po upečení každý plátek posypeme mletou paprikou.
- Hotové vafle rozdělíme na talíře, na ně naaranžujeme opečené plátky slaniny, každou porci posypeme jemně nastrouhaným sýrem, pokapeme ostrým kečupem a ihned servírujeme.