Chlebové placky s rajčatovou příchutí
Ingredience
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2.4 dl |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2,5 lžíce oleje a půl lžičky soli. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.
- Po ukončení cyklu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Potom ho vytvarujeme do oválné placky asi 1 cm silné a dáme na olejem mírně potřený plech.
- Prsty v těstu uděláme malé důlky, posypeme oreganem a solí, přikryjeme a necháme na teplém místě 45 až 60 minut kynout.
- Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Vykynutou placku potřeme trochou oleje a pečeme 20 až 25 minut, nebo dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.