Chlebový závitek plněný sýrem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 8 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 15 g
Mléko plnotučné sušené 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná celozrnná 200 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Sýr Cottage 200 g
Voda pitná 2.4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na jemno. Stroužky česneku oloupeme a jemně nakrájíme, omytou petrželovou nať nasekáme také na jemno. Připravenou zeleninu smícháme v misce se sýrem.
  2. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  3. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  4. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
  5. Potom ho rozválíme na placku o rozměru přibližně 35 x 25 cm, potřeme směsí sýra a zeleniny, z kratší strany zarolujeme a konce přitiskneme k sobě, aby se zabránilo vytečení náplně.
  6. Roládu položíme na lehce olejem potřený plech spojem dolů, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvojnásobný objem.
  7. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a vykynutý závitek v ní pečeme 40 až 45 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Ještě horký potřeme rozpuštěným máslem a necháme pomalu vychladnout.