Tapas se smaženými sépiemi
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Limetka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Sépie |
320 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé kousky mražené sépie omyjeme. Masitou červenou a žlutou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku omyjeme, drobné lístky otrháme a odložíme na ozdobu. Oloupaný česnek drobně pokrájíme. Limetku omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
- V pánvi si rozpustíme máslo a když je dostatečně rozpálené, kousky sépií orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme 1 -1,5 minuty z každé strany. Sépie osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, přimícháme česnek, papriku a společně restujeme další minutu.
- Restované sépie podle chuti pokapeme citronovou šťávou, ozdobně je poklademe na mísu s nakrájenou limetkou, ozdobíme petrželkou a servírujeme.