Tapas se smaženými sépiemi

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Limetka 2 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Sépie 320 g
Sůl 1 kávová lžička
Citronová šťáva 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé kousky mražené sépie omyjeme. Masitou červenou a žlutou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku omyjeme, drobné lístky otrháme a odložíme na ozdobu. Oloupaný česnek drobně pokrájíme. Limetku omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
  2. V pánvi si rozpustíme máslo a když je dostatečně rozpálené, kousky sépií orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme 1 -1,5 minuty z každé strany. Sépie osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, přimícháme česnek, papriku a společně restujeme další minutu.
  3. Restované sépie podle chuti pokapeme citronovou šťávou, ozdobně je poklademe na mísu s nakrájenou limetkou, ozdobíme petrželkou a servírujeme.