Polévka drůbková z kachen

Ingredience


Cibule 1 ks
Kachna divoká 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 65 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 50 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Nudle vaječné 80 g
Pepř bílý 1 kávová lžička
Petržel kořen 50 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze dvou kachen očistíme drůbky, opláchneme je a vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Tmavou pěnu odstraníme, přidáme mrkev, petržel a uvaříme doměkka.
  2. V hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme scezeným vývarem, rozmícháme jíšku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a povaříme.
  3. Přidáme drůbeží maso zbavené kostí, zeleninu z přecezeného vývaru a vložíme předem uvařené nudle. Nakonec přilijeme žloutek rozmíchaný v mléce a povaříme.
  4. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.