Polévka drůbková z kachen
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kachna divoká |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
65 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
50 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Nudle vaječné |
80 g |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
50 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze dvou kachen očistíme drůbky, opláchneme je a vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Tmavou pěnu odstraníme, přidáme mrkev, petržel a uvaříme doměkka.
- V hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme scezeným vývarem, rozmícháme jíšku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a povaříme.
- Přidáme drůbeží maso zbavené kostí, zeleninu z přecezeného vývaru a vložíme předem uvařené nudle. Nakonec přilijeme žloutek rozmíchaný v mléce a povaříme.
- Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.