Polévka z hovězích jater
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1.5 l |
Játra hovězí |
200 g |
Mléko polotučné |
0.2 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Nové koření celé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
50 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme hovězí játra nakrájená nadrobno a opečeme. Vyndáme je a do hrnce dáme nasekanou cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, a osmahneme. Přidáme mouku, opražíme dozlatova a podlijeme hovězím vývarem.
- Přidáme opečená játra, bobkový list, nové koření, tymián, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, vyndáme koření a vše rozmixujeme.
- Zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a ihned podáváme.