Polévka z hovězích jater

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 50 g
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 1.5 l
Játra hovězí 200 g
Mléko polotučné 0.2 l
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Mrkev kořen 50 g
Nové koření celé 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kořen 50 g
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme hovězí játra nakrájená nadrobno a opečeme. Vyndáme je a do hrnce dáme nasekanou cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, a osmahneme. Přidáme mouku, opražíme dozlatova a podlijeme hovězím vývarem.
  2. Přidáme opečená játra, bobkový list, nové koření, tymián, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, vyndáme koření a vše rozmixujeme.
  3. Zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a ihned podáváme.