Vafle tmavé
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Cukr skořicový |
40 g |
Džem pomerančový |
250 g |
Kakao |
40 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pistácie |
300 g |
Sirup pomerančový |
1 dl |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Soda jedlá |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mouku vysypeme spolu se sodou do misky, spolu promícháme, přisypeme kakao, cukr krupici, skořicový cukr, vejce, vlijeme mléko, přidáme máslo a všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu, do které přimícháme na malé kousky nakrájených 150 g ořechů, promícháme a necháme těsto na 5 minut odpočinout.
- Vaflovou formu potřeme olejem, rozpálíme, nalijeme dostatečné množství těsta a upečeme na křupavou vafli. Pečeme do spotřebování všeho těsta, hotové vafle udržujeme teplé až do podávání.
- Teplé vafle rozdělíme na talíře, každou potřeme džemem, přidáme vyšlehanou neslazenou šlehačku, polijeme sirupem, posypeme zbylými nakrájenými ořechy a hotové vafle servírujeme.