Vafle tmavé

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Cukr skořicový 40 g
Džem pomerančový 250 g
Kakao 40 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko plnotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Olej slunečnicový 1 dl
Pistácie 300 g
Sirup pomerančový 1 dl
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Soda jedlá 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku vysypeme spolu se sodou do misky, spolu promícháme, přisypeme kakao, cukr krupici, skořicový cukr, vejce, vlijeme mléko, přidáme máslo a všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu, do které přimícháme na malé kousky nakrájených 150 g ořechů, promícháme a necháme těsto na 5 minut odpočinout.
  2. Vaflovou formu potřeme olejem, rozpálíme, nalijeme dostatečné množství těsta a upečeme na křupavou vafli. Pečeme do spotřebování všeho těsta, hotové vafle udržujeme teplé až do podávání.
  3. Teplé vafle rozdělíme na talíře, každou potřeme džemem, přidáme vyšlehanou neslazenou šlehačku, polijeme sirupem, posypeme zbylými nakrájenými ořechy a hotové vafle servírujeme.