Polévka z hovězí oháňky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 50 g
Cibule 2 ks
Hovězí oháňka 500 g
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 1 ks
Pepř černý celý 5 ks
Petržel kořen 50 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na menší kousky rozsekáme hovězí oháňku. Opláchneme pod studenou vodou a poté spaříme. Vložíme ji do hrnce s osolenou vodou a vaříme s celerem, cibulí, mrkví, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, petrželí doměkka.
  2. Scedíme vývar a oháňku obereme a překrájíme. Na kostičky nakrájíme mrkev, petržel, celer a cibuli a opečeme na másle s žampiony, které jsme nakrájeli. Zalijeme vývarem z oháňky, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou petrželovou natí.