Polévka z hovězí oháňky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
2 ks |
Hovězí oháňka |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
1 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel kořen |
50 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na menší kousky rozsekáme hovězí oháňku. Opláchneme pod studenou vodou a poté spaříme. Vložíme ji do hrnce s osolenou vodou a vaříme s celerem, cibulí, mrkví, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, petrželí doměkka.
- Scedíme vývar a oháňku obereme a překrájíme. Na kostičky nakrájíme mrkev, petržel, celer a cibuli a opečeme na másle s žampiony, které jsme nakrájeli. Zalijeme vývarem z oháňky, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou petrželovou natí.