Polévka z okouna a mušlí

Ingredience


Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Mušle slávky 6 ks
Okouník mořský 150 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vývar rybí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozehřejeme v hrnci, pomalu osmahneme nakrájený fenykl a mrkev, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme šafrán, osolíme, opepříme a necháme 2 minuty vařit. Opatrně přidáme do polévky nakrájeného mořského okouna na kousky a slávky - mušle.
  2. Do talíře přendáme opatrně rybu se zeleninou, mušlemi a vývarem, který jsme scedili přes cedník.
  3. Podáváme horké.