Polévka z okouna a mušlí
Ingredience
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Mušle slávky |
6 ks |
Okouník mořský |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar rybí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo rozehřejeme v hrnci, pomalu osmahneme nakrájený fenykl a mrkev, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme šafrán, osolíme, opepříme a necháme 2 minuty vařit. Opatrně přidáme do polévky nakrájeného mořského okouna na kousky a slávky - mušle.
- Do talíře přendáme opatrně rybu se zeleninou, mušlemi a vývarem, který jsme scedili přes cedník.
- Podáváme horké.