Filety z chňapala s vinnou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chňapal červený 880 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka polohrubá 4 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl mořská 1 kávová lžička
Víno bílé 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasekáme 2 lžíce petrželové natě, 2 oloupané stroužky česneku utřeme se solí.
  2. V obalovací misce promícháme 4 lžíce polohrubé mouky se lžičkou hrubě mletého pepře a mořskou solí. Touto směsí obalíme filety z chňapala, přebytečnou mouku oklepneme.
  3. Do rozehřátého oleje v pánvi vložíme porce ryby a za nižší teploty smažíme 5 - 6 minut po každé straně. Hotové vyjmeme a uložíme do tepla.
  4. Pánev vytřeme papírovou utěrkou, rozpustíme v ní máslo, přibližně 2 minuty smažíme utřený česnek. Přilijeme bílé polosladké víno a necháme částečně vysmahnout. Stáhneme z ohně, přimícháme polovinu petrželové natě.
  5. Filé servírujeme přelité vinnou omáčkou a posypané sekanou zelenou petrželkou.