Filety z chňapala s vinnou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chňapal červený |
880 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nasekáme 2 lžíce petrželové natě, 2 oloupané stroužky česneku utřeme se solí.
- V obalovací misce promícháme 4 lžíce polohrubé mouky se lžičkou hrubě mletého pepře a mořskou solí. Touto směsí obalíme filety z chňapala, přebytečnou mouku oklepneme.
- Do rozehřátého oleje v pánvi vložíme porce ryby a za nižší teploty smažíme 5 - 6 minut po každé straně. Hotové vyjmeme a uložíme do tepla.
- Pánev vytřeme papírovou utěrkou, rozpustíme v ní máslo, přibližně 2 minuty smažíme utřený česnek. Přilijeme bílé polosladké víno a necháme částečně vysmahnout. Stáhneme z ohně, přimícháme polovinu petrželové natě.
- Filé servírujeme přelité vinnou omáčkou a posypané sekanou zelenou petrželkou.