Vafle s tvarohem

Ingredience


Cukr třtinový 60 g
Cukr vanilka 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Olej slunečnicový 1 dl
Sůl 1 špetka
Cukr třtinový 100 g
Cukr vanilka 20 g
Pomeranče 1 ks
Sirup javorový 1 dl
Tvaroh měkký 300 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava tvarohu: Tvaroh vložíme do misky, přisypeme vanilkový a hnědý cukr, přidáme vejce, vymačkanou pomerančovou šťávu, vše důkladně promícháme. Připravený dochucený tvaroh odložíme do dalšího použití v lednici.
  2. Těsto: mouku, kypřicí prášek, sůl, prosejeme do vhodné kuchyňské nádoby, přidáme vanilkový a třtinový cukr, máslo, vlijeme mléko, vše následně šleháme tak dlouho, aby vzniklo hladké těsto, přikryjeme nádobu a necháme na 5 minut odležet.
  3. Pečicí formu na vafle mírně vytřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta, které opékáme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta, hotové vafle udržujeme teplé.
  4. Ještě teplé vafle pokládáme na talíře podle porcí, na každou rozetřeme dochucený tvaroh, polijeme sirupem, povrch posypeme jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou a servírujeme.