Vafle s tvarohem
Ingredience
Cukr třtinový |
60 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Cukr třtinový |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Pomeranče |
1 ks |
Sirup javorový |
1 dl |
Tvaroh měkký |
300 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Příprava tvarohu: Tvaroh vložíme do misky, přisypeme vanilkový a hnědý cukr, přidáme vejce, vymačkanou pomerančovou šťávu, vše důkladně promícháme. Připravený dochucený tvaroh odložíme do dalšího použití v lednici.
- Těsto: mouku, kypřicí prášek, sůl, prosejeme do vhodné kuchyňské nádoby, přidáme vanilkový a třtinový cukr, máslo, vlijeme mléko, vše následně šleháme tak dlouho, aby vzniklo hladké těsto, přikryjeme nádobu a necháme na 5 minut odležet.
- Pečicí formu na vafle mírně vytřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta, které opékáme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta, hotové vafle udržujeme teplé.
- Ještě teplé vafle pokládáme na talíře podle porcí, na každou rozetřeme dochucený tvaroh, polijeme sirupem, povrch posypeme jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou a servírujeme.