Vafle z pivního těsta

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Droždí 30 g
Kari koření 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř bílý celý 0.5 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 4 dl
Pomerančová šťáva 1 dl
Sůl 0.5 špetka
Šunka uzená 200 g
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, vsypeme cukr, přidáme vejce, vlijeme pivo, pomerančovou šťávu, dvě lžíce oleje, podle chuti, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, vše dohromady vyšleháme do hladké hmoty. Misku s těstem přikryjeme, necháme 5 minut odležet.
  2. Uzenou šunku nakrájíme na velmi tenké plátky, které pokládáme na suchou pánev, do křupava je opečeme.
  3. Pečicí formu na vafle potřeme trochou oleje, rozehřejeme a nalijeme dostatečné množství těsta, ze kterého upečeme křupavou vafli. V pečení pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Hotové vafle udržujeme teplé.
  4. Hotové vafle podle porcí rozložíme na talíře, na ně poklademe horké šunkové plátky, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.