Pražské brambory s uzeným bůčkem
Ingredience
Brambory |
2650 g |
Cibule |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
150 g |
Vejce slepičí |
400 g |
Vepřový bok uzený |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Uzený bůček omyjeme, uvaříme a po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a vychladlé je nakrájíme na plátky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájený bůček a brambory, osolíme, opepříme a osmažíme. Při opékání brambory zamícháme zlehka vidličkou.
- Nakonec přilijeme rozmíchaná vejce a mícháme, až se vejce srazí.
- Brambory podáváme na nahřátých talířích.