Pražské brambory s uzeným bůčkem

Ingredience


Brambory 2650 g
Cibule 150 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 30 g
Tuk 150 g
Vejce slepičí 400 g
Vepřový bok uzený 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzený bůček omyjeme, uvaříme a po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a vychladlé je nakrájíme na plátky.
  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájený bůček a brambory, osolíme, opepříme a osmažíme. Při opékání brambory zamícháme zlehka vidličkou.
  4. Nakonec přilijeme rozmíchaná vejce a mícháme, až se vejce srazí.
  5. Brambory podáváme na nahřátých talířích.