Hroznové víno se žloutkovou pěnou
Ingredience
Cukr krupice |
120 g |
Cukr krystal |
40 g |
Hroznové víno |
600 g |
Kompot hruškový |
120 g |
Martell cognac |
2 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Víno bílé |
160 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchnuté bílé i červené hroznové víno obereme a rozdělíme do misek, přidáme hrušky, které jsme slili, nechali okapat a nakrájeli na plátky. Každou porci posypeme krystalovým cukrem, zakapeme koňakem a necháme alespoň 2 hodiny uležet.
- V mezičase nad párou ušleháme žloutky s vínem a cukrem do zhoustnutí, nevaříme. Pěnou přelijeme ovoce v miskách a teplé podáváme.