Čekankové puky s uzeným masem a žampiony

Ingredience


Čekanka 800 g
Olej rostlinný 30 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
Moravské uzené maso 150 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné puky čekanky uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, překrojíme a pokrájíme na plátky, moravské uzené krájíme na kostičky. Zapékací mísu vymažeme olejem.
  2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, maso, sůl, pepř, zasypeme moukou a osmažíme.
  3. Okapanou čekanku vložíme do vymazané zapékací mísy, poklademe masovou směsí a v předehřáté troubě zapečeme.