Čekankové puky s uzeným masem a žampiony
Ingredience
Čekanka |
800 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Moravské uzené maso |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné puky čekanky uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, překrojíme a pokrájíme na plátky, moravské uzené krájíme na kostičky. Zapékací mísu vymažeme olejem.
- Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, maso, sůl, pepř, zasypeme moukou a osmažíme.
- Okapanou čekanku vložíme do vymazané zapékací mísy, poklademe masovou směsí a v předehřáté troubě zapečeme.