Fíkové občerstvení

Ingredience


Fíky čerstvé 500 g
Likér pomerančový 3 cl
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Meduňka 1 polévková lžíce
Pomeranče 1 ks
Salát Rosso 100 g
Sušené hovězí 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a oloupeme čerstvé fíky, nakrájíme je na dílky a dáme do mísy. Pokapeme je limetkovou šťávou a pomerančovým likérem. Omyjeme meduňku, lístky otrháme, přidáme k fíkům, promícháme a necháme asi 7 minut odležet.
  2. Ze sušeného hovězího masa ostrým širokým nožem nakrájíme velmi tenké plátky, které stočíme do kornoutků. Sladký červený pomeranč omyjeme, osušíme a nakrájíme na dílky. Listy kadeřavého červeného salátu omyjeme a vodu setřepeme.
  3. Na velkou mísu naaranžujeme listy salátu, na ně střídavě poklademe pokrájené fíky s dílky pomeranče, mezi fíky položíme kornoutky sušeného masa, ozdobíme lístky meduňky a servírujeme.