Citrusové želé

Ingredience


Grapefruity 3 ks
Pomeranče 6 ks
Pomerančová šťáva 50 ml
Sirup cukerný 200 ml
Voda pitná 150 ml
Želatina čirá 4 balení
Maracuja 2 ks
Sirup cukerný 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranče a grapefruity oloupeme, zbavíme jader i bílých slupek a rozdělíme na jednotlivé dílky. Ty rozložíme na tác na ubrousek a dáme na 30 minut do lednice, kde dílky oschnou.
  2. V cukerném sirupu dokonale rozmícháme 4 sáčky bezbarvé želatiny, pozvolna zahříváme, až želatina začne želírovat. V 150 ml vody rozmícháme čistou pomerančovou šťávu a vmícháme do želatinového roztoku.
  3. Dílky citrusů rozložíme do formy (např. biskupský chlebíček), zalijeme želatinovým roztokem a dáme do lednice ztuhnout přes noc.
  4. Druhý den rozpůlíme maracuju a dužninu vymačkáme do cukerného sirupu, zahřejeme, ale nevaříme, necháme vychladnout. Formu ponoříme na pár vteřin do horké vody, vyklopíme na prkénko a nakrájíme na plátky. Přelijeme vychladlou maracujovou omáčkou a ozdobíme kolečkem pomeranče.