Citrusové želé
Ingredience
Grapefruity |
3 ks |
Pomeranče |
6 ks |
Pomerančová šťáva |
50 ml |
Sirup cukerný |
200 ml |
Voda pitná |
150 ml |
Želatina čirá |
4 balení |
Maracuja |
2 ks |
Sirup cukerný |
200 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pomeranče a grapefruity oloupeme, zbavíme jader i bílých slupek a rozdělíme na jednotlivé dílky. Ty rozložíme na tác na ubrousek a dáme na 30 minut do lednice, kde dílky oschnou.
- V cukerném sirupu dokonale rozmícháme 4 sáčky bezbarvé želatiny, pozvolna zahříváme, až želatina začne želírovat. V 150 ml vody rozmícháme čistou pomerančovou šťávu a vmícháme do želatinového roztoku.
- Dílky citrusů rozložíme do formy (např. biskupský chlebíček), zalijeme želatinovým roztokem a dáme do lednice ztuhnout přes noc.
- Druhý den rozpůlíme maracuju a dužninu vymačkáme do cukerného sirupu, zahřejeme, ale nevaříme, necháme vychladnout. Formu ponoříme na pár vteřin do horké vody, vyklopíme na prkénko a nakrájíme na plátky. Přelijeme vychladlou maracujovou omáčkou a ozdobíme kolečkem pomeranče.