Tradiční italské lasagne
Ingredience
Bazalka |
0.5 hrst |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
900 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
300 g |
Těstoviny Lasagne |
500 g |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vepřové maso mleté |
200 g |
Víno bílé |
500 ml |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K cibuli přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K masu přidáme tymián a rajčata, dochutíme solí a pepřem. Opečené maso odstavíme z plotny.
- V pánvi z másla a mouky připravíme jíšku. Podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Omáčku necháme zhoustnout, podlijeme mlékem a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C).
- Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě ji vyložíme vrstvou omáčky, nevařených plátků lasagní, směsí mletého masa a strouhaným sýrem. Poslední vrstva by měla být omáčka posypaná sýrem. Takto připravené lasagne vložíme na 40 minut do předehřáté trouby a zapečeme. Hotové těstoviny vyjmeme, naporcujeme na talíře a podáváme zdobené bazalkou.