Indický chléb s chilli
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
4 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
450 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.75 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupaný česnek a chilli papričku nakrájíme najemno.
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce oleje, jogurt, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme koriandr, nakrájený česnek a chilli papričku. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
- Těsto pak rozdělíme na 6 stejných dílů, každý vyválíme do tloušťky 5 mm a tvaru trojúhelníku, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout 30 minut, dokud nemá dvojnásobný objem.
- V pánvi rozpálíme olej a na něm vykynuté trojúhelníky smažíme z obou stran přibližně 3 minuty, dokud nemají zlatavou barvu.
- Indický chléb podáváme teplý.