Indický chléb s chilli

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Jogurt bílý 4 polévková lžíce
Koriandr mletý 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 450 g
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.75 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný česnek a chilli papričku nakrájíme najemno.
  2. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce oleje, jogurt, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
  3. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  4. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme koriandr, nakrájený česnek a chilli papričku. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
  5. Těsto pak rozdělíme na 6 stejných dílů, každý vyválíme do tloušťky 5 mm a tvaru trojúhelníku, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout 30 minut, dokud nemá dvojnásobný objem.
  6. V pánvi rozpálíme olej a na něm vykynuté trojúhelníky smažíme z obou stran přibližně 3 minuty, dokud nemají zlatavou barvu.
  7. Indický chléb podáváme teplý.