Zapékané lilky se sýrem
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Lilek |
2 ks |
Mozzarella |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gorgonzola |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V misce smícháme nasekanou bazalku, petrželku, olej a sůl.
- Lilky omyjeme, několikrát příčně nařízneme a do zářezů vsuneme plátky česneku a připravenou bylinkovou směs. Lilky vložíme do olejem vymazané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-50 minut.
- Lilky vyjmeme z trouby, posypeme rozdrobenou gorgonzolou a nastrouhanou mozzarellou. Pečeme ještě 5 minut.
- Podáváme ozdobené lístky bazalky.