Choron omáčka s chřestem
Ingredience
Chřest bílý |
250 g |
Estragon |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 dl |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pyré rajčatové |
1 kávová lžička |
Šalotka |
0.5 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme doměkka chřest.
- Připravíme omáčku smícháním octa, vína, pepře, nasekané šalotky a estragonu. Přivedeme k varu a zredukujeme na minimum. Přidáme rajčatové pyré, lžičku vody, žloutky a šleháme 2 minuty do pěny. Odstavíme a přiléváme rozpuštěné máslo za stálého šlehání. Osolíme a opepříme.
- Chřest přelijeme omáčkou a ihned podáváme.