Choron omáčka s chřestem

Ingredience


Chřest bílý 250 g
Estragon 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 dl
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pyré rajčatové 1 kávová lžička
Šalotka 0.5 ks
Sůl 2 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Víno bílé 3 polévková lžíce
Voda pitná 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme doměkka chřest.
  2. Připravíme omáčku smícháním octa, vína, pepře, nasekané šalotky a estragonu. Přivedeme k varu a zredukujeme na minimum. Přidáme rajčatové pyré, lžičku vody, žloutky a šleháme 2 minuty do pěny. Odstavíme a přiléváme rozpuštěné máslo za stálého šlehání. Osolíme a opepříme.
  3. Chřest přelijeme omáčkou a ihned podáváme.