Chlebový cop s masovou náplní
Ingredience
Barbecue omáčka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
350 g |
Mléko polotučné sušené |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
450 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2.4 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
- Během programu oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, oloupané stroužky česneku prolisujeme. Rozehřejeme pánev a vložíme na ni mleté maso, pak přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud maso není měkké. Nakonec vmícháme grilovací omáčku a bylinky, podle chuti okořeníme a necháme vychladnout.
- Po ukončení programu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
- Těsto pak vyválíme na placku o rozměru 35 x 25 cm a dáme na olejem mírně potřený plech. Vychladlou masovou směs naneseme doprostřed těsta a ostrým nožem nakrojíme v těstu vedle náplně na každé straně 10 proužků. Proužky pak střídavě po jednom z každé strany překlopíme přes masovou náplň a konce přimáčkneme. Hotový cop překryjeme a necháme na teplém místě 30 minut vykynout.
- Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a chlebový cop pečeme přibližně 30 minut, dokud nemá zlatavou barvu.
- Podáváme teplý i studený.