Chlebový cop s masovou náplní

Ingredience


Barbecue omáčka 2 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Hovězí maso mleté 350 g
Mléko polotučné sušené 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 450 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 2.4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  2. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  3. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
  4. Během programu oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, oloupané stroužky česneku prolisujeme. Rozehřejeme pánev a vložíme na ni mleté maso, pak přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud maso není měkké. Nakonec vmícháme grilovací omáčku a bylinky, podle chuti okořeníme a necháme vychladnout.
  5. Po ukončení programu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
  6. Těsto pak vyválíme na placku o rozměru 35 x 25 cm a dáme na olejem mírně potřený plech. Vychladlou masovou směs naneseme doprostřed těsta a ostrým nožem nakrojíme v těstu vedle náplně na každé straně 10 proužků. Proužky pak střídavě po jednom z každé strany překlopíme přes masovou náplň a konce přimáčkneme. Hotový cop překryjeme a necháme na teplém místě 30 minut vykynout.
  7. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a chlebový cop pečeme přibližně 30 minut, dokud nemá zlatavou barvu.
  8. Podáváme teplý i studený.