Míchanice z hub
Ingredience
Hlíva ústřičná |
250 g |
Hříbky čerstvé |
250 g |
Lišky čerstvé |
250 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
4 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na polovině másla zpěníme nakrájené šalotky, přidáme houby, orestujeme, zalijeme vínem a polovinu vína necháme odvařit. Přidáme smetanu, sůl, pepř. Nakonec zašleháme žloutky a zbylé máslo.
- Podáváme teplé.