Plec na víně

Ingredience


Celer bulvový 300 g
Cibule 1 ks
Hovězí plec 800 g
Hovězí vývar základní 100 ml
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Víno červené 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpálíme v hrnci olej, přidáme osolené a opepřené kusy hovězího masa. Opečeme je zprudka ze všech stran a vyndáme.
  2. Přidáme trochu oleje a vložíme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a orestujeme. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit.
  3. Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme. Maso vyndáme a dáme stranou. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zašleháme do ní studené máslo a osolíme a opepříme. Maso vrátíme do omáčky, ale již nevaříme, jen prohřejeme a ihned podáváme.