Plec na víně
Ingredience
Celer bulvový |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí plec |
800 g |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno červené |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpálíme v hrnci olej, přidáme osolené a opepřené kusy hovězího masa. Opečeme je zprudka ze všech stran a vyndáme.
- Přidáme trochu oleje a vložíme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a orestujeme. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit.
- Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme. Maso vyndáme a dáme stranou. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zašleháme do ní studené máslo a osolíme a opepříme. Maso vrátíme do omáčky, ale již nevaříme, jen prohřejeme a ihned podáváme.