Ptáček španělák

Ingredience


Cibule 200 g
Hořčice 25 g
Hovězí maso zadní 600 g
Hovězí vývar základní 450 ml
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Okurky nakládané 100 g
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Slanina vepřová 80 g
Sůl 2 kávová lžička
Uzené maso vařené 100 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozklepeme plátky hovězího zadního masa, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na jednotlivé plátky dáme do středu kousky sterilovaných okurek, špeku, vejce, uzeninu a cibuli. Maso zabalíme do roládek, zajistíme párátky a vložíme do ohnivzdorné nádoby.
  2. V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních Celsia 15 minut.
  3. Zbylou cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme lžíci hořčice, sůl, pepř, hovězí vývar a nálev z okurek. Touto omáčkou zalijeme ptáčky a dusíme pod pokličkou doměkka.
  4. Ptáčky vyndáme, omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, přecedíme a vrátíme ptáčky.
  5. Podáváme teplé.