Ptáček španělák
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hořčice |
25 g |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hovězí vývar základní |
450 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Okurky nakládané |
100 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozklepeme plátky hovězího zadního masa, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na jednotlivé plátky dáme do středu kousky sterilovaných okurek, špeku, vejce, uzeninu a cibuli. Maso zabalíme do roládek, zajistíme párátky a vložíme do ohnivzdorné nádoby.
- V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních Celsia 15 minut.
- Zbylou cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme lžíci hořčice, sůl, pepř, hovězí vývar a nálev z okurek. Touto omáčkou zalijeme ptáčky a dusíme pod pokličkou doměkka.
- Ptáčky vyndáme, omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, přecedíme a vrátíme ptáčky.
- Podáváme teplé.