Italské kuře
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kapary |
20 g |
Kuřecí prsa |
700 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olivy černé |
8 ks |
Pepř cayenský |
2 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Špenát listový čerstvý |
700 g |
Sůl |
2 g |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve namočíme na 10 minut do horké vody sušená rajčata. Mezitím nakrájíme na nudličky kuřecí maso bez kůže a kostí. Rajčata scedíme, nadrobno nakrájíme. Kuře i rajčata osolíme a opepříme.
- V pánvi rozehřejeme olej a za častého obracení na něm restujeme asi 10 minut dozlatova kuřecí nudličky. Hotové je vyndáme z pánve a uchováváme teplé.
- Do pánve nalijeme 3-4 lžíce vody, zamícháme a vše se krásně spojí s vysmaženou šťávou z kuřete. Přidáme připravená rajčata, rozčtvrcené pecek zbavené černé olivy, opláchnuté a okapané kapary, kuře, vše promícháme, dosolíme a dochutíme cayenským pepřem a ohříváme asi 3 minuty.
- Ne ohřáté talíře položíme na másle podušený a česnekem ochucený špenát a na něj poklademe připravenou směs. Můžeme ozdobit měsíčkem citronu.