Jemná bramborová kaše s hořčicí

Ingredience


Brambory 1 kg
Hořčice 40 g
Hořčice Dijonská 40 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 4 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 9 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hodně moučné brambory oloupeme, nakrájíme na stejnoměrné kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka 15 minut. Slijeme a ještě 1-2 minuty zahříváme, aby oschly. Potom brambory rozmačkáme najemno, zahřejeme smetanu a vmícháme do brambor, osolíme, opepříme a zahříváme na mírném ohni. Máslo nakrájíme na kousky a postupně vhazujeme do kaše vždy, když se předchozí kousek rozpustí. Nakonec vmícháme hořčici a kaši můžeme rozmixovat ručním mixérem. Dosolíme podle chuti.