Jemná bramborová kaše s hořčicí
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Hořčice |
40 g |
Hořčice Dijonská |
40 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
9 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hodně moučné brambory oloupeme, nakrájíme na stejnoměrné kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka 15 minut. Slijeme a ještě 1-2 minuty zahříváme, aby oschly. Potom brambory rozmačkáme najemno, zahřejeme smetanu a vmícháme do brambor, osolíme, opepříme a zahříváme na mírném ohni. Máslo nakrájíme na kousky a postupně vhazujeme do kaše vždy, když se předchozí kousek rozpustí. Nakonec vmícháme hořčici a kaši můžeme rozmixovat ručním mixérem. Dosolíme podle chuti.