Pečená zelenina s kmínovým aroma

Ingredience


Cibule 1 ks
Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Kmín římský 30 g
Mrkev kořen 4 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 2 g
Tuřín 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si zapneme troubu na 220 stupňů Celsia a přitom připravíme zeleninu. Na čtvrtiny nakrájenou vodnici, na plátky nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájenou cibuli, stonků a jader zbavené na kousky nakrájené fenykly osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme kmínem a zamícháme.
  2. Směs připravené zeleniny rozprostřeme po celé ploše na plech, vložíme do trouby, občas obracíme a pečeme zeleninu do změknutí asi 40 minut.
  3. Servírujeme teplé.