Pečená zelenina s kmínovým aroma
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Kmín římský |
30 g |
Mrkev kořen |
4 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
2 g |
Tuřín |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si zapneme troubu na 220 stupňů Celsia a přitom připravíme zeleninu. Na čtvrtiny nakrájenou vodnici, na plátky nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájenou cibuli, stonků a jader zbavené na kousky nakrájené fenykly osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme kmínem a zamícháme.
- Směs připravené zeleniny rozprostřeme po celé ploše na plech, vložíme do trouby, občas obracíme a pečeme zeleninu do změknutí asi 40 minut.
- Servírujeme teplé.