Skořicové koblížky

Ingredience


Cukr krupice 5 polévková lžíce
Droždí sušené 1.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká 450 g
Olej olivový 2.5 dl
Skořice mletá 4 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, máslo, 2 lžíce krupicového cukru a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme 1 lžičkou skořice a droždím.
  2. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  3. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
  4. Z těsta vyválíme 7,5 mm silnou placku a z ní vykrajujeme kolečka o průměru 7,5 cm. Z jejich středu pak vykrojíme kolečko o průměru 3 cm. Kroužky dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme 30 minut kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.
  5. V misce smícháme 3 lžíce krupicového cukru a 3 lžičky mleté skořice.
  6. V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a v něm kroužky smažíme přibližně 3 minuty. Během smažení je jednou otočíme. Usmažené vyjmeme, necháme okapat na papírovém savém ubrousku a obalíme v cukru se skořicí. Podáváme teplé.