Rendlík z Provence
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cuketa |
2 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
2 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme olej a na něm za stálého míchání restujeme omytou, oloupanou a na centimetrová kolečka nakrájenou cuketu asi 6 minut. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, na jemno nasekané lístky čerstvého tymiánu, na proužky nakrájené papriky (červená, žlutá, zelená) a restujeme asi 4 minuty, až vše začne vonět a papriky jsou měkké, ale křehké. Poté dosolíme a dopepříme.
- Můžeme servírovat teplé i studené.