Palačinky s tvarohem a jahodovým džemem s mochyní
Ingredience
Citronová šťáva |
40 ml |
Cukr želírovací |
500 g |
Jahody zahradní |
1 kg |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Physalis (mochyně) |
600 g |
Rozinky tmavé |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nejdříve si připravíme palačinkové těsto z hladké mouky, mléka, vajec, přepuštěného másla a špetky soli. Vymícháme na hladké těsto a nejméně 20 minut necháme odležet. Před smažením těsto opět promícháme a na kousku másla, podle chuti, tvoříme tenčí nebo silnější palačinky. Polovinu hotové palačinky potřeme rozmíchaným tvarohem s rozinkami, druhou půlku natřeme jahodovým džemem s mochyní.
- Jahodový džem s mochyní připravíme z opláchnutých, okapaných a očištěných jahod (zbavených stopek a kalichů). Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr 3plus1. Z kalichů mochyně vyjmeme bobule. Omyté a okapané bobule přepůlíme, přidáme k jahodám a nejméně 3 hodiny necháme odležet.
- V hrnci, za občasného promíchání, přivedeme směs k varu a 4 minuty necháme probublat. Někdy je potřeba u této zavařeniny prodloužit dobu vaření o 1-2 minuty, proto je důležité udělat želírovací zkoušku.