Palačinky s tvarohem a jahodovým džemem s mochyní

Ingredience


Citronová šťáva 40 ml
Cukr želírovací 500 g
Jahody zahradní 1 kg
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Physalis (mochyně) 600 g
Rozinky tmavé 1 hrst
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 250 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme palačinkové těsto z hladké mouky, mléka, vajec, přepuštěného másla a špetky soli. Vymícháme na hladké těsto a nejméně 20 minut necháme odležet. Před smažením těsto opět promícháme a na kousku másla, podle chuti, tvoříme tenčí nebo silnější palačinky. Polovinu hotové palačinky potřeme rozmíchaným tvarohem s rozinkami, druhou půlku natřeme jahodovým džemem s mochyní.
  2. Jahodový džem s mochyní připravíme z opláchnutých, okapaných a očištěných jahod (zbavených stopek a kalichů). Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr 3plus1. Z kalichů mochyně vyjmeme bobule. Omyté a okapané bobule přepůlíme, přidáme k jahodám a nejméně 3 hodiny necháme odležet.
  3. V hrnci, za občasného promíchání, přivedeme směs k varu a 4 minuty necháme probublat. Někdy je potřeba u této zavařeniny prodloužit dobu vaření o 1-2 minuty, proto je důležité udělat želírovací zkoušku.