Kuře s nočky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kuře |
1200 g |
Mouka polohrubá |
170 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
60 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozpůlíme a osolíme kuře.
- Zpěníme nakrájenou cibuli na tuku, přidáme mletou papriku, půlky kuřete a osmahneme, podlijeme vodou a doměkka dusíme.
- Měkké vyndáme a rozdělíme na porce.
- Štávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a povaříme. Osolíme a na porce masa procedíme.
- Nočky připravíme tak, že hustší těsto z polohrubé mouky, vejce, vody a soli nalijeme přes cedník na noky do vroucí osolené vody a povaříme.