Kmínový jemný chlebíček
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
175 g |
Kmín drcený |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
2.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
175 g |
Mouka pšeničná hladká |
225 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní citronovou šťávu, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva a kmín.
- Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
- Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.
- Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.