Plněné telecí hrudí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
8 ks |
Kopřiva |
200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Telecí hruď |
600 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájenou žemli opečeme na másle, přidáme nasekaný česnek, kopřivy a jarní cibulku.
- Smícháme žloutky s mlékem a dvěma vyšlehanými bílky, s opečenou žemlí, osolíme, opepříme a touto směsní naplníme telecí hrudí.
- Hrudí opepříme, osolíme a opečeme na pánvi, poté dáme dopéct do předehřáté trouby na 60 minut při teplotě 170 stupňů.