Plněné telecí hrudí

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 8 ks
Kopřiva 200 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko plnotučné 100 ml
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Telecí hruď 600 g
Vejce slepičí 4 ks
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájenou žemli opečeme na másle, přidáme nasekaný česnek, kopřivy a jarní cibulku.
  2. Smícháme žloutky s mlékem a dvěma vyšlehanými bílky, s opečenou žemlí, osolíme, opepříme a touto směsní naplníme telecí hrudí.
  3. Hrudí opepříme, osolíme a opečeme na pánvi, poté dáme dopéct do předehřáté trouby na 60 minut při teplotě 170 stupňů.