Králičí stehna na česneku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Králičí stehna 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Pepř černý celý 6 ks
Slanina vepřová 100 g
Vývar drůbeží 0.2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Proužky slaniny protkneme omytá králičí stehna, opepříme je a osolíme. Po obou stranách je opečeme v rozpáleném oleji na pánvi. Vyndáme, přidáme zbytek slaniny, na kostičky nakrájenou mrkev a celer a opékáme dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, celý černý pepř a bobkový list. Vrátíme opečená stehna, zaprášíme moukou a 5 minut smažíme. Nakonec přilijeme vývar. Maso dusíme doměkka, občas podlijeme vývarem.
  2. Hotová stehna vyndáme, zbylý česnek prolisujeme do šťávy, osolíme, opepříme a přecedíme na králičí stehna.
  3. Ihned podáváme.