Králičí stehna na česneku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Králičí stehna |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
6 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Vývar drůbeží |
0.2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Proužky slaniny protkneme omytá králičí stehna, opepříme je a osolíme. Po obou stranách je opečeme v rozpáleném oleji na pánvi. Vyndáme, přidáme zbytek slaniny, na kostičky nakrájenou mrkev a celer a opékáme dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, celý černý pepř a bobkový list. Vrátíme opečená stehna, zaprášíme moukou a 5 minut smažíme. Nakonec přilijeme vývar. Maso dusíme doměkka, občas podlijeme vývarem.
- Hotová stehna vyndáme, zbylý česnek prolisujeme do šťávy, osolíme, opepříme a přecedíme na králičí stehna.
- Ihned podáváme.