Sekaná z hovězího masa s žampiony

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cibule sterilovaná 100 g
Hovězí maso mleté 600 g
Kapary 40 g
Máslo čerstvé 70 g
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Strouhanka 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Libové hovězí maso umeleme, cibuli a slaninu nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, nakládané cibulky rozkrájíme na půlky.
  2. V míse promícháme maso se solí, pepřem, rozšlehanými vejci, česnekem, slaninou, cibulí a strouhankou. Vymícháme kompaktní hmotu, utvoříme středně velké šišky, vložíme do pekáče. Šišky podlijeme vodou a v předehřáté troubě pomalu pečeme, až sekaná zezlátne. Během pečení sekanou přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
  3. Upečenou sekanou vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a na něm osmažíme žampiony. Na závěr vmícháme cibulky, kapary a sójovou omáčku. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou s žampionovou směsí.