Sekaná z hovězího masa s žampiony
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cibule sterilovaná |
100 g |
Hovězí maso mleté |
600 g |
Kapary |
40 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Libové hovězí maso umeleme, cibuli a slaninu nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, nakládané cibulky rozkrájíme na půlky.
- V míse promícháme maso se solí, pepřem, rozšlehanými vejci, česnekem, slaninou, cibulí a strouhankou. Vymícháme kompaktní hmotu, utvoříme středně velké šišky, vložíme do pekáče. Šišky podlijeme vodou a v předehřáté troubě pomalu pečeme, až sekaná zezlátne. Během pečení sekanou přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
- Upečenou sekanou vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a na něm osmažíme žampiony. Na závěr vmícháme cibulky, kapary a sójovou omáčku. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou s žampionovou směsí.